Metody štěpení proteinů využitelné v proteomické analýze

Autoři

  • R. Čmelík Ústav analytické chemie AV ČR, v.v.i., Brno
  • J. Bobálová Ústav analytické chemie AV ČR, v.v.i., Brno

Klíčová slova:

protein, enzymové štěpení, metoda, proteomika, enzym

Abstrakt

Enzymatic digestion of analyzed proteins represents an important step of mass spectrometry-based proteomics. The present review summarizes recent alternatives to the standard protocol developed for efficient and fast protein digestion, such as application of organic solvents, microwaves, infrared radiation, ultrasound, and enzyme immobilization.

Stahování

Publikováno

15.03.2016

Jak citovat

Čmelík, R., & Bobálová, J. (2016). Metody štěpení proteinů využitelné v proteomické analýze. Chemické Listy, 110(3), 174–178. Získáno z http://blog.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/212

Číslo

Sekce

Články