Stanovení nutričních charakteristik, vlákniny a stravitelnosti barevných druhů rýže

Autoři

  • D. Sumczynski Ústav analýzy a chemie potravin, Fakulta technologická, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Zlín
  • Z. Bubelová Ústav technologie potravin, Fakulta technologická, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Zlín

Klíčová slova:

rýže, škrob, bílkovina, tuk, hrubá vláknina, stravitelnost

Abstrakt

Dry matter, ash, fat, starch and crude proteins as well as digestibility in vitro and crude fibre were determined. While the best digestibility was assessed in basmati and Lila rice, the poorest digestibility was found in Khaw Dam black and red rice. These results correspond well to a high level of crude fibre and to a lower starch level. The highest amount of crude fibre was detected in red and Khaw dam black rice.

Stahování

Publikováno

15.02.2015

Jak citovat

Sumczynski, D., & Bubelová, Z. (2015). Stanovení nutričních charakteristik, vlákniny a stravitelnosti barevných druhů rýže. Chemické Listy, 109(2), 147–150. Získáno z http://blog.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/401

Číslo

Sekce

Články