Využití nespecifických peptidů pro proteomickou identifikaci nízkomolekulárních proteinů z ječmene MALDI-TOF hmotnostní spektrometrií

Autoři

  • Pavel Řehulka Ústav analytické chemie AV ČR, Brno, Česká republika
  • Gunter Allmaier Technická univerzita, Vídeň, Rakousko
  • Josef Chmelík Ústav analytické chemie AV ČR, Brno, Česká republika | Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele, Ústav analytické chemie AV ČR, Veveří, Brno, Česká republika

Klíčová slova:

nespecifické peptidy, proteiny, proteomika, ječmen, MALDI-TOF/TOF

Abstrakt

Nonspecific peptides were analyzed for proteomic identification of low-molecular-weight barley proteins either by MALDI-TOF mass spectrometry involving post-source decay analysis or using a MALDI-TOF/TOF instrument. Identification of low-molecular-weight barley proteins was successfully accomplished by MS/MS analysis of both tryptic and nonspecific peptides in the cases where peptide mass fingerprinting failed. Utilization of nonspecific peptides also increased protein sequence coverage in database searching.

Publikováno

15.12.2006

Jak citovat

Řehulka, P., Allmaier, G., & Chmelík, J. (2006). Využití nespecifických peptidů pro proteomickou identifikaci nízkomolekulárních proteinů z ječmene MALDI-TOF hmotnostní spektrometrií. Chemické Listy, 100(12), 1111–1115. Získáno z http://blog.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/4379

Číslo

Sekce

Články