Stanovení biologicky aktivních chmelových prenylflavonoidů metodou HPLC-PDA ve chmelovém materiálu

Autoři

  • T. Hudcová Ústav biotechnologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha
  • H. Skoupá Ústav biotechnologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha
  • L. Jelínek Ústav biotechnologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha
  • M. Karabín Ústav biotechnologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha
  • P. Dostálek Ústav biotechnologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha

Klíčová slova:

chmelové prenylflavonoidy, 8-prenylnaringenin, isoxanthohumol, xanthohumol

Abstrakt

In recent years, an interest in the health-promoting activities of derivatives of hop constituents has grown. Pharmaceutically important substances in hop are primarily prenylated flavonoids, in the context with their proven biological effects. A reliable analytical method using HPLC-PDA for determination of all prenylated flavonoids (xanthohumol, isoxanthohumol, 8-prenylnaringenin) in hop materials was developed.

Stahování

Publikováno

15.06.2015

Jak citovat

Hudcová, T., Skoupá, H., Jelínek, L., Karabín, M., & Dostálek, P. (2015). Stanovení biologicky aktivních chmelových prenylflavonoidů metodou HPLC-PDA ve chmelovém materiálu. Chemické Listy, 109(6), 451–455. Získáno z http://blog.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/361

Číslo

Sekce

Články